Unohduksia muistimaassa


Heräsin kukonlaulun aikaan Muistimaassa, jos muistan oikein. Kukko kiekui kuudesti, koska niin oli sovittu, mikäli oikein muistan. Muistimaassa oli luultavasti paljon huonomuistisia, koska kukaan ei muistanut mennä töihin, kouluun, tarhaan tai ylipäätään minnekkään. Kaupunginjohtajana toimi Hemmo Huonomuisti, joka oli ollut kaupungin johdossa siitä asti, kun kaupunki oli todennäköisesti perustettu.

Kaupungissa oli alkamassa perinteiset muistifestivaalit, jotka pidettiin joka vuosi ja joinakin vuosina oli pidettävä välivuosia, koska huonomuistisimmat katosivat vuosiksi. Tätä varten oli kaupungissa muistipoliisit, jotka etsivät huonomuistisia pitkin vuotta, jos muistivat.

Muistifestarit alkoivat aina tietokilpailuilla, joihin sai osallistua, jos muisti. Aloituskierroksen jälkeen tippui pois aina huonomuistisin ja sitä tehden aina loppuun saakka, kunnes olisi jäljellä enää yksi kilpailija, joka sitten voittaisi kilpailun, jos kysyjä muistaisi kysyä kysymykset, yleensä ei.

Tämän vuoden finaalissa oli, muistaakseni, Mauno Mukavamuisti ja Teppo Tahallaanmuistava. Alkukilpailu oli helpohko, molemmat muistivat toistensa nimet, mutta eivät omiaan, yleisö hurrasi milloin muisti. Kilpailussa oli myös järjestyksenmuistajat, jotka muistuttivat kilpailijoita muistamaan oikein, vääristä muistista tuli miinuspisteitä, kahdesta väärästä muistista tippui pelistä. Peli sujui tuttuun tapaan, jokainen kilpailija luuli muistavansa kaiken, mutta eipä sitten tositilanteessa muistanutkaan mitään.

Loppufinaalissa tuli muistamisesta sellainen riita ja kaaos, että kisat päätettiin keskeyttää. Tuomarit eivät muistaneet sääntöjä ja näin voittajaa ei tälläkään kertaa valittu. Tätä muistamattomuuden spektaakkelia jatketaan kaikesta huolimatta joka vuosi, jos muistetaan 😉

Kirjoittanut Jorma Virolainen, mikäli oikein muistan.