Kotitekoiset donitsit


Tänä vappuna päätin kokeilla tehdä donitseja donitsipannulla. En ole itse koskaan tehnyt vapuksi munkkeja, sillä munkkien paistamiseen vaadittavan rasvan kuumentaminen on hirvittänyt. Donitsipannua käyttämällä välttyy rasvassa paistamiselta, joten donitsien teko on turvallisempaa ja lopputulos on tavallista munkkia kevyempi.

Tein donitsit tällä ohjeella (Klikkaa tästä). Käytin 12 donitsin pannua, ja ohjeella sain yhden pannullisen donitseja. Ohjeesta poiketen paistoin donitseja noin 15 minuuttia, sillä aikaisemmin donitsit näyttivät vielä todella raaoilta. Taikina ei ruskettunut päältä, mikä hämäsi minua luulemaan, etteivät ne kypsyisi kunnolla. Onneksi otin pellin ulos ja nostin kokeeksi yhden donitsin ylös pelliltä. Donitsit olivat kypsiä, mutta pari minuuttia lyhyempi paistoaika olisi jättänyt ne vähän mehukkaammiksi.

Kuorrutin donitsit kahdella eri maulla: sitruunalla ja suklaalla. Tein kuorrutteet alkuperäistä ohjetta mukaillen.
Kuva Emmi Löppönen

Tällaisia niistä lopulta tuli. Maku oli todella hyvä, mutta samanlaista ilmavaa höttöä kuin munkit nämä eivät ole. Suosittelen kuitenkin makeannälkään niin vappuna kuin muissakin juhlatilaisuuksissa!


Kirjoittanut Emmi Löppönen, järjestöassistentti