Luontokohteita lähellä - Neitvuori


Neitvuori on luontokohde Anttolassa Luonterin rannalla. Alueen jylhät kalliot ja upea saaristomaisema antavat ihailtavaa jokaisena vuodenaikana. Olen käynyt ulkoilemassa alueella viimeisen viiden vuoden aikana parikymmentä kerta. Joka kerta maisemat lumoavat kauneudellaan.

Neitvuoren huippu kohoaa 184 metriä Saimaan yläpuolelle, joten kipuamista reitin varrella on reilusti. Itselleni on tullut tavaksi lähteä kiertämään reittiä vuoren juurella sijaitsevan Hiidenmaan perinnemaisematilan pihalta. Edessä on heti jyrkkä nousu, mutta tämän jälkeen kulkeminen on helppoa, sillä reitti kulkee vuoren yläosissa. Polveileva metsäpolku on miellyttävää kulkea ja samalla ihailla luontoa. Näköalapaikoilta avautuu tällaisia näkymiä eräänä huhtikuisena alkuiltana:




Olemme yleensä keskittyneet maisemien ihailuun ja kiertäneet noin 2,5 km pituisen reitin. Vaikka reitti itsessään on lyhyt, niin jyrkät nousut nostavat sykettä kiitettävästi. Tällä kertaa kiersimme myös toisen lenkin, joka on nimeltään Hiijje silimukka. Se on noin pari kilometriä pitkä reitti, jossa ei ole varsinaisia näköalapaikkoja, mutta on ehdottomasti kulkemisen arvoinen.

Alueella on myös kaksi nuotiopaikkaa, jossa voi paistaa makkarat ja nauttia retkieväitä ennen kotiinpaluuta.

Kirjoittanut ja kuvannut 
Emmi Löppönen, järjestöassistentti