Urheilu-ura alkoi ja sauna löytyi


Kaikki alkoi viime syksynä, kun tytär aina soitti ja kyseli, että oletko käynyt lenkillä. Ajattelin vastata, että ”kävin” vaikka en olisi käynytkään. Mutta tytär olisi tunnistanut, että valehtelen. Lonkan kipuakin pidin esteenä. Sitten päätin, että käyn tänään lenkillä, mutta en huomenna. Siitä sitten vähitellen innostuin. Keskustelin itseni kanssa, että on vain viitittävä lähteä! Aluksi lenkit olivat lyhyitä ja vauhti kuin etanalla. Vähitellen tein tunnin lenkkejä, joka päivä piti lähteä. Se vaan veti tennareita jalkaan. Siitä alkoi ”urheilu-ura”. Sunnuntai oli aluksi lepopäivä, mutta nyt olen silloinkin lähtenyt. Siitä tulee niin hyvä olo ja olen ylpeä itsestäni! Lauantaina lenkkeilin jopa 2 h, mutta siitä tuli urheiluvamma. Lonkka ei tykännyt.


Koska polvissani on keinonivelet, kuuma ja kylmä tuntui aina pahalta. Saunaankin piti varustautua kuin avaruusmatkalle, suojaamalla polvet kylmäkääreillä. Joten saunasta tuli varasto, koska olen jemmari. Nyt rupesin lenkkien jälkeen kaipaamaan saunaa. Raivasin tavarat pois ja soitin tyttärelle, että ”löysin saunan” Nykyisin lauantailenkin jälkeen lämmitän saunan. Se tuntuu tosi hyvältä. Kuuma ei käy polviin, eikä kylmäjuttuja enää tarvita.  

Urheilu-uran myötä vatsa on pienentynyt, pudonnut varmaan lenkille. Nyt kerkeen tunnissa kävellä pitemmälle ja kunto on noussut. En ole vielä ilmoittautunut kesän urheilukilpailuihin. Nyt voi myös ostaa pienempiä vaatteita, eikä telttaa.

  
Nimimerkki – ”Lenkiltä iloa ja kuntoa” kertoi
ja Riitta Halonen kirjoitti