Eräänä aamuna...


Kello ei herättänytkään minua. Aamuntorkkuna en koskaan herää ilman herätyskelloa ennen yhdeksää. Niinpä siis nukuin sinä aamuna pommiin. Onni onnettomuudessa oli tällä kertaa poikkeusaika ja etätyö. Normaalin 75 km:n työmatkan sijaan matkaa on tällä hetkellä vain muutaman metrin verran. Riippuen siitä, missä kohtaa asuntoa luova etätyöpisteratkaisu milloinkin sijaitsee.

Jokin kumma ajatus herätteli minut sinä aamuna. Mietiskelin, että mitähän kello on, kauanko saisin vielä uinua ja jaksaisinko kääntyä katsomaan kelloa saadakseni vastauksen tähän. Päätin kääntyä ja… kauhukseni huomasin kellon näyttävän 8.28, tiimipalaverin alkaessa 8.30. Salamana pomppasin ylös, kiskaisin jotakin järkevää ylleni ja tasailin peikkokampaustani samalla kun herättelin konetta ihanasta unestaan. Sitten vain etäyhteydet päälle ja eikun hyvää huomenta työkavereille! Myöhästyin aloituksesta vain noin 5 minuuttia.

Naurattihan se tämäkin sitten hetken päästä, kun pahin paniikki oli hellittänyt. Myöhemmin kellon toimimattomuuden syytä selvitellessäni, paljastui syyksi varsin yksinkertainen juttu: herätysaika oli oikein asetettu, mutta viimeinen  vaihe, eli kellon herätysnappi oli unohtunut illalla nostaa ylös. Ja mitä tästä opimme? Keskity aina siihen mitä olet tekemässä ja tee se loppuun ennen kuin siirryt seuraavaan asiaan.

Heidi Kesänen