Korona ajan kommelluksia ja omaishoitajan velvollisuuksia…


Heräsin yöllä, mieleeni tuli heti, auton katsastus senhän piti olla huhtikuussa. Aamulla etsin katsastustodistuksen, olen kolme päivää myöhässä. Mikä neuvoksi? Muistin ystäväni esittämän autokorjaamon hyvän palvelun, lähden sinne. Puolisoni pärjää muutaman tunnin itsekseen, kun välillä soitan hänelle.

Korjaamolla esitin asiani. Pitäisikö autoani tarkistaa ennen katsastusta? Korjaamolla hämmästeltiin, onneksi poliisit eivät tulleet vastaan – minä ihmettelemään, miksi? Ajaminen katsastamattomalla autolla on kielletty, rekisterikilvet olisi otettu pois ja olisit saanut jatkaa matkaa apostolin kyydillä. Ei kai sentään, korona aika ja minä jo ikääntynyt mummeli.

Mitäs nyt tehdään? Korjaamon ystävällinen herra soittaa katsastusasemalle kertoen tilanteen, rouva tulee asemalle heti. Autoa ei muka tarvinnut etukäteen tarkista ja korjailla, kun ajokilometrejä on vähän. Jos katsastus ei mene läpi, tule sitten uudelleen, lupasin tulla. 

Katsastusmies antoi puhtaat paperit ja tuoreen leiman. Istuin autooni ja yritin käynnistää, auto ei käynnisty. Menin katsastusmiehen puheille, ei äsken ollut ongelmia. Hän käynnisti autoni ja ajoi katsastushallin ympäri sanoen ohjauksen olevan jäykkä, ei saa ajaa. Pyysin luvan jättää autoni katsastusaseman pihaan.

Nyt ei auta muu, kuin kävellä autokorjaamolle, matkaa noin 6 km. Olinhan luvannut palata, jos tulee ongelmia. Kävellessäni ennätin ajatella monia asioita, rakko tuli varpaaseen verta vuotavana, olin matkalla tyylikkäänä rouvana korkokengillä.

Soitin miehelleni tilanteen, nyt kestää suunniteltua kauemmin. Oli kuuma, jano ja pissahätä, onneksi yksi kauppa oli matkan varrella. Saavuin korjaamolle, tulin kun lupasin jos ongelmia ilmaantuu. Huoltomiehet ihmettelivät, eikö auto mennytkään katsastuksesta läpi? No, menihän se, mutta katsastuksen jälkeen ei käynnistynytkään. Tässä vaiheessa ”nauruterapian” päivän anti oli meidän kaikkien osalta saavutettu. Samalla minun kuntokorttini sai lisämerkinnän.

Ystävälliset herrasmiehet ”järkytyksestä” toivuttuaan organisoivat ohjelman uudelleen. Harjoittelijapoika saatteli minut kotiin autokyydillä. Huoltomiehet lupasivat huolehtia lepohetkeä viettävästä autostani, kun kaikki on kunnossa, tuomme auton kotiinne. Ongelman tausta; Ajatte liian vähän, liian hiljaisella nopeudella, polttoaine sakkaantuu ja kone ei saa polttoainetta riittävästi. Joten kaasujalka painavammaksi ja ajokeikkaa enemmän.

Olen aina sanojeni mittainen, tämä tarina on TOSI.
Aulikki 82v.

Kuvituskuva pixabay